Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

18.11.2019 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

 Zupa jarzynowa z ryżem (250 ml), spaghetti bolognese (180 g), kompot (250 ml)

Deser „biało-czerwoni”

WTOREK 19.11. 2019 r.

 2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, wędliną i ogórkiem kiszonym (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

Kapuśniak z ziemniakami na wędzonce (250 ml), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem (180 g), kompot (250 ml)

Owoc i krakers

ŚRODA 20.11.2019 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, pastą jajeczną i rzodkiewką (30-40 g), herbatka rooibos (250 ml)

Krem z dyni z grzankami (250 ml), kasza kuskus (150 g), zraziki wieprzowe w sosie pieczeniowym (100 g), surówka coleslaw, kompot (250 ml)

Murzynek  (wypiek własny)

CZWARTEK

21.11.2019 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, pasztetem drobiowym i  sałatą zieloną (30-40 g), herbata owocowa (250 ml)

Zupa koperkowa z ryżem (250 ml) ziemniaki (150 g), pieczony kurczak (100 g), surówka z marchewki i pomarańczy,  kompot (250 ml)

Budyń czekoladowy posypany kokosem

PIĄTEK

22.11.2019 r.

 

Bułka kajzerka z masłem, sałatka z tuńczykiem (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą (250 ml), kluski leniwe z masłem i cukrem, woda z miętą (250 ml)

Koktajl bananowy, biszkopcik