Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

17.09.2018 r.

2 -3 kromki chleba mieszanego z masłem i pastą jajeczną (30-40 g) , ogórek kiszony, herbatka owocowa (250 ml)

 

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml), makaron penne z szynką  i brokułem (180 g), kompot (250 ml)

Arbuz, chrupki kukurydziane

WTOREK 18.09. 2018 r.

 2 -3 kromki chleba mieszanego z masłem, wędlina (30-40 g), papryka czerwona, herbatka owocowa (250 ml)

 

Kapuśniak z ziemniakami i  z wkładką mięsną (250 ml), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem (180 g), woda z miętą (250 ml)

 Deser „biało-czerwoni”, biszkopt

ŚRODA 19.09.2018 r.

 

Tosty z serem żółtym, pomidorem i oregano (2 szt), herbatka owocowa (250 ml)

Barszcz czerwony z jajkiem (250 ml), kasza jęczmienna(150 g), gulasz , surówka z marchewki, woda z cytryną (250 ml)

Cynamonki (wypiek własny)

CZWARTEK

20.09.2018 r.

2-3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem (30-40 g), herbata rooibos (250 ml)

Zupa krem z marchewki z grzankami (250 ml), ziemniaki (150 g), sznycelek wieprzowy(100 g), buraczki na ciepło, kompot (250 ml)

Kisiel cytrynowy, herbatnik

PIĄTEK

21.09.2018 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, sałatka z tuńczyka (30-40 g) herbatka owocowa (250 ml)

Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą (250 ml), kopytka z masłem i cukrem (14 szt), woda z miętą (250 ml)

Ciasto „zebra” (wypiek własny)