Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

09.03.2020 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i pastą jajeczną z zielona cebulką (30-40 g), herbatka (250 ml)

 Zupa jarzynowa z grysikiem (250 ml), spaghetti bolognese (180 g), kompot (250 ml)

Jogurt naturalny z cząstkami brzoskwini

WTOREK 10.03. 2020 r.

 2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem (30-40 g), herbatka (250 ml)

Krem brokułowy z grzankami (200 ml), kasza kuskus (150 g), kurczak w sosie curry (100 g), surówka colesław, kompot (250 ml)

Owoc, herbatnik

ŚRODA 11.03.2020 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, wędliną i pomidorem (30-40 g), herbatka (250 ml)

Zupa ziemniaczana z majerankiem i wkładką mięsną (250 ml),  ryż z musem owocowo-jogurtowym (180 g), kompot (250 ml)

Ciasto marchewkowe (wypiek własny)

CZWARTEK

12.03.2020 r.

Mleko z płatkami kukurydzianymi (250 ml), kromka chleba mieszanego z masłem i dżemem truskawkowym

Rosół z makaronem i świeżą natką pietruszki (250 ml), ziemniaki (150 g), kotlet drobiowy (100 g), surówka z selera i jabłka na jogurcie,  kompot (250 ml)

Galaretka z owocami

PIĄTEK

13.03.2020 r.

 

Bułka kajzerka z masłem, sałatka z tuńczyka (30-40 g), herbatka (250 ml)

Krupnik z kaszą jaglaną na indyku (250 ml), makaron z serkiem białym na słodko (180 g), kompot (250 ml)

Słupki warzywne z dipem jogurtowym, krakers