Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

20.11.2017 r.

2 -3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem, jajecznica (40 g), pomidor, herbatka owocowa (250 ml)

 

Krem brokułowy z grzankami (250 ml), kasza jęczmienna (150 g), zraziki drobiowe w sosie (100 g), surówka z czerwonej kapusty i jabłka, woda z cytryną (250 ml) 

Kisiel z utartym jabłkiem (150 g)

WTOREK 21.11. 2017 r.

 2 -3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwica sopocka (30-40 g), sałata lodowa, herbata owocowa (250 ml)

 

 Zupa jarzynowa z lanym ciastem (250 ml), makaron z serem na słodko (180 g), kompot (250 ml)

Owoc, biszkopt (2 szt)

ŚRODA 22.11.2017 r.

 

2-3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztet (wyrób własny) (30-40 g), ogórek kiszony, herbata owocowa (250 ml)

 Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml), ziemniaki (150 g), pieczeń rzymska (100 g), surówka z buraczków, woda z miętą (250 ml)

Murzynek (1 kawałek) (wyrób własny)

CZWARTEK

23.11.2017 r.

2 -3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztet (wyrób własny) (30-40 g), ogórek kiszony, herbata owocowa (250 ml)

 

 

 

Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml), ziemniaki (150 g), podudzia z kurczaka (100 g), surówka z marchewki, kompot (250 ml)

 

Jogurt z musem brzoskwiniowym (150 g)

PIĄTEK

24.11.2017 r.

 

2 -3 kanapki chleba mieszanego z masłem, sałatka z tuńczyka (30- 40g), herbatka (250 ml)

 

Barszcz biały z ½ jajka i ziemniakami (250 ml) , pampuchy z polewą jogurtowo-waniliową (2-3 szt), woda z pomarańczą (250 ml)

Ciasto marchewkowe (1 kawałek) (wyrób własny)