JADŁOSPIS
DATA POSIŁKU |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 26.10.2020 r. |
2-3 kromki chleba z masłem, parówka, sałata, herbatka (250 ml) |
Zupa grysikowa na drobiu (250 ml), makaron świdry z jabłkami i cynamonem (180 g), kompot (250 ml) |
Owoc, pałka kukurydziana |
WTOREK 27.10. 2020 r. |
2-3 kromki chleba z masłem, serek waniliowy na słodko (30-40 g), herbatka (250 ml) |
Barszcz czerwony z jajkiem (250 ml), ziemniaki (150 g), polędwiczki w sezamie (100 g), surówka z selera, woda z soczkiem (250 ml) |
Jogurt owocowy, biszkopcik |
ŚRODA 28.10.2020 r. |
2-3 kromki chleba z masłem, wędlina, pomidor (30-40 g), herbatka (250 ml) |
Zupa-krem z dyni (250 ml), łazanki z pieczarkami i kapustą (180 g), kompot (250 ml) |
Ciasto marchewkowe (wypiek własny) |
CZWARTEK
29.10.2020 r. |
2-3 kromki chleba z masłem, dżem owocowy (30-40 g), ćwiartka jabłka, kakao (250 ml) |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml), ziemniaki (150 g), bitki ze schabu w sosie własnym (100 g), surówka z buraczków, kompot (250 ml) |
Owoc, paluszki |
PIĄTEK
30.10.2020 r.
|
2-3 kromki chleba z masłem, sałatka jarzynowa (30-40 g), herbatka (250 ml) |
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną (250 ml), ziemniaki (150 g), paluszki rybne (100 g), surówka z kiszonej kapusty, woda z miętą (250 ml) |
Kisiel owocowy, herbatnik |