Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

18.03.2019 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (30-40 g), herbata owocowa (250 ml)

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml), kasza kuskus (150 g), zraziki w sosie (100 g) surówka z marchewki, kompot (250 ml)

 

Kisiel , herbatnik

 

WTOREK 19.03. 2019 r.

 2 -3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem, szynka (30-40 g), ogórek kiszony, herbatka  z  cytryną i miodem (250 ml)

Krupnik  z kaszą jaglaną i wkładką mięsną (250 ml), makaron z polewą truskawkowo- jogurtową (180 g), woda z miętą (250 ml)

Owoc, biszkopt

ŚRODA 20.03.2019 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i twarożkiem waniliowym (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

Barszcz czerwony z jajkiem (250 ml),  ziemniaki (150 g), devolay (100 g), surówka z białej kapusty, kompot (250 ml)

Deser „biało-czerwoni” (wyrób własny), pałka kukurydziana

CZWARTEK

21.03.2019 r.

2-3 kromki chleba z masłem i pastą z sera żółtego i papryki (30-40 ml), herbatka rooibos (250 ml)

Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml), ziemniaki (150 g), kurczak pieczony (100 g), surówka z buraczków, kompot (250 ml)

Ciasto ucierane z owocami (wyrób własny)

PIĄTEK

22.03.2019 r.

 

2-3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatka z tuńczykiem, herbatka rooibos (250 ml)

Zupa grochowa z wkładką mięsną i grzankami (250 ml), kopytka z masłem i cukrem, woda z pomarańczą (250 ml)

Słupki warzywne i krakers z dipami jogurtowymi