Jadłospis

 

JADŁOSPIS

separator-300x15

 

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

16.10.2017 r.

2 -3 kanapki chleba mieszanego z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (40 g), herbatka (250 ml)

 

Zupa grysikowa z jarzynami (250 ml), spaghetti bolognese ze świeżą bazylią (180 g), woda z cytryną (250 ml)

 

Jogurt brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinie) (150 g)

WTOREK 17.10. 2017 r.

 2 -3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem, ser żółty (30-40 g), pomidor  herbatka owocowa (250 ml)

 

 Zupa krem z cukinii z grzankami (250 ml), kaszotto mięsno-warzywne (180 g), surówka z białej kapusty (50 g), kompot (250 ml)

Deser z kaszy mannej z soczkiem owocowym

ŚRODA 18.10.2017 r.

 

2-3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem, pasta z szynki i rukoli (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

 

 

 

Krupnik z, wkładką mięsną i świeżą natką pietruszki (250 ml), ryż z jabłkami i cynamonem, woda z pomarańczą (250 ml)

 

Ciasto drożdżowe z owocami (wyrób własny) (1 kawałek)

 

 

CZWARTEK

19.10.2017 r.

2 -3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatka jarzynowa, herbatka rooibos (250 ml)

 

 

 

Zupa koperkowa z ryżem (250 ml), penne z szynką i brokułem (180 g), woda z soczkiem (250 ml) 

 

 

 Galaretka z owocami (150 g)

PIĄTEK

20.10.2017 r.

 

2 -3 kanapki mieszanego z masłem i pasta jajeczno-rybna, ogórek kiszony (30-40 g), herbatka (250 ml)

 

Zupa – krem buraczany z grzankami (250 ml), pierogi z owocami (wyrób własny) 5-7 szt., kompot 250 ml

 

Ciasto marchewkowe (wyrób własny) (1 kawałek)