Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

17.02.2020 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i pastą z sera żółtego i papryki (30-40 g), herbatka (250 ml)

 Krem z białych warzyw z grzankami (250 ml),  penne z szynką i brokułem (180 g), kompot (250 ml)

Jogurt naturalny z ananasem

WTOREK 18.02. 2020 r.

 2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i twarożkiem z rzodkiewką (30-40 g), herbatka (250 ml)

Rosół z makaronem i natką pietruszki (250 ml), ziemniaki (150 g), polędwiczki drobiowe w sezamie (100 g), surówka z kiszonej kapusty, kompot (250 ml)

Budyń śmietankowy z musem z truskawek

ŚRODA 19.02.2020 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem , szynką i pomidorem (30-40 g), herbatka (250 ml)

Krupnik z kaszą jaglaną na indyku (250 ml) makaron z serkiem białym na słodko (180 g), kompot (250 ml)

Ciasto z owocami (wypiek własny)

CZWARTEK

20.02.2020 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i dżemem truskawkowym, kakao (250 ml)

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml), ziemniaki (150 g), gołąbki z sosem pomidorowym, kompot (250 ml)

Galaretka z owocami

PIĄTEK

21.02.2020 r.

 

Kajzerka z masłem, sałatka z tuńczyka (30-40 g), herbatka (250 ml)

Kapuśniak z ziemniakami na żeberkach (250 ml), pampuchy z sosem jogurtowo-owocowym, kompot (250 ml)

Owoc, herbatnik