Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

21.05.2018 r.

2 -3 kromki chleba mieszanego z masłem, jajecznica (30 g), sałata zielona, herbatka owocowa (250 m)

 

Zupa jarzynowa z lanym ciastem (250 ml), kasza jęczmienna (150 g), gulasz wieprzowy (100 g) surówka z kiszonej kapusty, kompot (250 ml)

Smothie owocowe, pałka kukurydziana

WTOREK 22.05. 2018 r.

 2 -3 kromki chleba mieszanego z masłem, wędlina (30-40 g), pomidor herbatka rooibos (250 ml)

 

Kapuśniak z ziemniakami i  z wkładką mięsną (250 ml), ryż zapiekany z bananami, brzoskwinią i ananasem (180 g), woda z miętą (250 ml)

Bułka kajzerka z masłem, szynką i sałatą, herbatka owocowa (200 ml)

ŚRODA 23.05.2018 r.

 

Mleko z płatkami kukurydzianymi, chleb z masłem i dżemem owocowym

Barszcz czerwony z jajkiem (250 ml), ziemniaki opiekane (150 g), kotlet drobiowy (100 g), surówka z marchewki, kompot (250 ml)

Cynamonki (wypiek własny)

CZWARTEK

24.05.2018 r.

2-3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatka jarzynowa (30 g), herbatka owocowa (250 ml)

 

Zupa krem z marchewki z grzankami (250 ml), makaron penne z szynką  i brokułem (180 g), woda z soczkiem (250 ml)

Budyń czekoladowy posypany kokosem

PIĄTEK

25.05.2018 r.

 

2 -3 kromki chleba mieszanego z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony, herbatka (250 ml)

 

Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą (250 ml), kopytka z masłem i cukrem (12-14 szt), woda z miętą (250 ml)

Paluch serowy (wypiek własny)