Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

26.10.2020 r.

2-3 kromki chleba z masłem, parówka, sałata, herbatka (250 ml)

 Zupa grysikowa na drobiu (250 ml), makaron świdry z jabłkami i cynamonem (180 g),  kompot (250 ml)

Owoc, pałka  kukurydziana

WTOREK 27.10. 2020 r.

 2-3 kromki chleba z masłem, serek waniliowy na słodko (30-40 g), herbatka (250 ml)

Barszcz czerwony z jajkiem (250 ml), ziemniaki (150 g), polędwiczki w sezamie (100 g), surówka z selera, woda z soczkiem (250 ml)

Jogurt owocowy, biszkopcik

ŚRODA 28.10.2020 r.

 

2-3 kromki chleba z masłem,  wędlina, pomidor  (30-40 g), herbatka (250 ml)

Zupa-krem z dyni (250 ml), łazanki z pieczarkami i kapustą (180 g), kompot (250 ml)

Ciasto marchewkowe (wypiek własny)

CZWARTEK

29.10.2020 r.

2-3 kromki chleba z masłem, dżem owocowy (30-40 g), ćwiartka jabłka, kakao (250 ml)

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml), ziemniaki (150 g), bitki ze schabu w sosie własnym (100 g), surówka z buraczków, kompot (250 ml)

Owoc, paluszki

PIĄTEK

30.10.2020 r.

 

2-3 kromki chleba z masłem, sałatka jarzynowa (30-40 g), herbatka (250 ml)

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną (250 ml), ziemniaki (150 g), paluszki rybne (100 g), surówka z kiszonej kapusty, woda z miętą (250 ml)

Kisiel owocowy, herbatnik