Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

05.11.2018 r.

2 -3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem i pastą jajeczną i szczypiorkiem (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

 

Krupnik na indyku z kaszą jaglaną (250 ml), makaron świderki z serkiem białym (180 g), woda z cytryną (250 ml)

kajzerka z masłem, szynką (30 g) i ogórkiem kiszonym , herbatka (250 m)

WTOREK 13.11. 2018 r.

 2 -3 kromki chleba mieszanego z masłem, jajecznica (30-40 g), ogórek kiszony, herbatka owocowa (250 ml)

Zupa jarzynowa z ryżem (250 ml), spaghetti bolognese (180 g), kompot (250 ml)

Deser „biało-czerwoni”, ciasteczko

ŚRODA 14.11.2018 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, parówka drobiowa, sałata lodowa, herbatka owocowa (250 ml)

Krupnik z kaszą jaglaną i wkładką mięsną (250 ml), ryż zapiekany z brzoskwinią i bananem (180 g), woda z cytryną (250 ml)

Ciasto marchewkowe (wypiek własny)

CZWARTEK

15.11.2018 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, wędliną (30-40 g) i ogórkiem zielonym, herbatka rooibos (250 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml), ziemniaki (150 g), rolada z farszem pieczarkowym (100 g) , surówka z marchewki, kompot (250 ml)

Murzynek (wypiek własny)

PIĄTEK

16.11.2018 r.

 

2-3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem i pastą jajeczno-rybną (30-40 g), pomidor , herbatka owocowa (250 ml)

Krem z grochu łuskanego z grzankami (250 ml), pampuchy z sosem waniliowym (3 szt), woda z miętą (250 ml)

Słupki warzywne z dipami jogurtowymi, krakers