Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

15.01.2018 r.

2 -3 kanapki chleba mieszanego z masłem, jajecznica  posypana szczypiorkiem (40 g) herbata rooibos (250 ml)

 

Krem z zielonego groszku z grzankami (250 ml), ryż (150 g), pulpety wieprzowe w sosie (100 g), surówka z kapusty pekińskiej, woda z miętą (250 ml)

Kisiel z utartym jabłkiem (150 g)

WTOREK 16.01. 2018 r.

 2 -3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwica sopocka (30-40 g), pomidor, herbatka owocowa (250 ml)

 

 Zupa kalafiorowa z makaronem (250ml), racuchy z bananami (2-3 szt), woda z pomarańczą (250 ml)

Słupki warzywne i krakers z dipami jogurtowymi

ŚRODA 17.01.2018 r.

 

2-3 kanapki chleba mieszanego z masłem, twarożek na słodko z kawałkami brzoskwini (40 g),herbatka rooibos (250 ml)

 Krupnik z kaszą jaglaną  ze świeżym koperkiem (250ml), ziemniaki (150 g), kotlecik drobiowy (100 g), buraczki na ciepło, kompot (250 ml)

Ciasto jogurtowe z owocami (wyrób własny) (1 szt)

CZWARTEK

18.01.2018 r.

2 -3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem , parówka (1 szt),pomidor, herbatka owocowa  (250 ml)

 

 

 Zupa Shreka z ½ jajka (250 ml), kasza jęczmienna (150 g), kurczak na warzywach po grecku (100 g), woda z cytryną (250 ml)

 

Kruche ciasteczko (wyrób własny), owoc

PIĄTEK

19.01.2018 r.

 

2 -3 kanapki chleba pszenno-żytniego z masłem, pasta z sera żółtego i czerwonej papryki (40 g), herbatka owocowa (250 ml)

 

Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml), łazanki z kapustą i pieczarkami (180 g), woda z pomarańczą (250 ml)

Ciasto drożdżowe z cynamonem (wyrób własny) (1 szt)