Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

16.09.2019 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

 

 

Zupa jarzynowa z makaronem (250 ml), kasza kuskus (150 g), kurczak w sosie  meksykańskim (100 g), kompot (200 ml)

Deser straciatella (jogurt naturalny z wiórkami gorzkiej czekolady)

WTOREK 17.09. 2019 r.

 2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, szynką i papryką (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml), frittata z cukinią (180 g), kompot (250 ml)

Owoc, paluszki

ŚRODA 18.09.2019 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, pastą jajeczną i ogórkiem zielonym (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

Zupa grysikowa z jarzynami (250 ml), łazanki z mięsem i kapustą (180 g), kompot (250 ml)

Ciasto „zebra” (wypiek własny)

CZWARTEK

19.09.2019 r.

Bułka kajzerka z masłem, sałatka jarzynowa (30-40 g), herbatka rooibos (250 ml)

Zupa grysikowa z jarzynami (250 ml), łazanki z mięsem i kapustą (180 g), kompot (250 ml)

Ciasto „zebra” (wypiek własny)

PIĄTEK

20.09.2019 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, sardynki w sosie pomidorowym, sałata zielona, herbatka owocowa (250 ml)

Krem z czerwonej soczewicy z grzankami (250 ml), kopytka z masłem i cukrem, lemoniada (250 ml)

Słupki warzywne i krakers  z dipami jogurtowymi