Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

07.01.2019 r.

2 -3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem, jajko na twardo, sałata zielona, herbatka owocowa (250 ml)

 

Krupnik z kaszą jaglaną  (250 ml), spaghetti bolognese (180 g), kompot (250 ml)

Jogurt z musem brzoskwiniowym

WTOREK 08.01. 2019 r.

 2 -3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem, pasta z szynki i rukoli (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml), ryż z jabłkami i cynamonem (180 g), woda z cytryną (250 ml)

„hot dog”- parówka w cieście drożdżowym (wyrób własny)

ŚRODA 09.01.2019 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, twarożek z rzodkiewką (30-40 g), herbatka rooibos (250 ml)

Krem marchewkowy z grzankami (250 ml), ziemniaki (150 g), sznycelek wieprzowy(100 g), buraczki na ciepło, kompot (250 ml)

Ciasto ucierane ze skórką pomarańczową (wypiek własny)

CZWARTEK

10.01.2019 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i dżemem truskawkowym (30-40 g), marchewka do chrupania, herbatka owocowa (250 ml)

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml),  ryż (150 g), polędwiczki w sezamie (100 g), surówka z białej kapusty, kompot (250 ml)

Galaretka, ciasteczko

PIĄTEK

11.01.2019 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, pasta jajeczno-rybna (30-40 g),  ogórek kiszony, herbata (250 ml)

Zupa meksykańska (250 ml), pampuchy z sosem owocowo-jogurtowym (2-3 szt), woda z miętą (250 ml)

Piernik (wypiek własny)