Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

27.05.2019 r.

2-3 kromki chleba z masłem i twarożkiem z brzoskwinią (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

 

 

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml), penne z szynką i brokułem (180 g), kompot (250 ml)

 

Pałka kukurydziana, owoc

WTOREK 28.05. 2019 r.

 2 -3 kromki chleba mieszanego z masłem, wędliną i pomidorem (30-40 g), herbatka cytrynowa (250 ml)

Krem marchewkowy z grzankami (250ml), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem (180 g), woda z soczkiem malinowym (250 ml)

2 kromki z weki z masłem, pasztetem drobiowym i sałatą zieloną (30 g), herbatka (250 ml)

ŚRODA 29.05.2019 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, serem żółtym i ogórkiem kiszonym (30-40 g), herbatka malinowa (250 ml)

Rosół z makaronem i natką pietruszki (250 ml), ziemniaki (150 g), pieczeń rzymska (100g), surówka colesław, kompot (250 ml)

Kisiel z utartym jabłkiem

CZWARTEK

30.05.2019 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem (30-40 g), herbatka rooibos (250 ml)

Zupa cebulowa- krem z grzankami (250 ml), kasza kuskus (150 g), gulasz drobiowo-warzywny (100 g), kompot (250 ml)

Ciasto ucierane z owocami (wypiek własny)

PIĄTEK

31.05.2019 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i makrelą w pomidorach (30-40 g), herbatka z owoców leśnych (250 ml)

Krupnik z kaszą jęczmienną (250 ml),  kluski śląskie z sosem pieczeniowym, surówka z czerwonej kapusty, kompot (250 ml)

Jogurt naturalny z musem wieloowocowym