Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

17.06.2019 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem, serem żółtym i pomidorem (30-40 g), herbatka malinowa (250 ml)

 

 

Zupa jarzynowa z ryżem (250 ml), spaghetti bolognese (180g), kompot (250 ml)

Owoc, chrupki kukurydziane

WTOREK 18.06. 2019 r.

 2 -3 kromki chleba mieszanego z masłem i twarożkiem z rzodkiewką (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

Zupa -krem  marchewkowy z grzankami (250 ml), ryż z koktajlem truskawkowym (180 g), lemoniada z miętą i cytryną (250 ml)

Arbuz, paluszki

ŚRODA 12.06.2019 r.

 

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml), zapiekanka ziemniaczano-mięsno-warzywna  (180 g), kompot (250 ml)

Ciasto z owocami (wypiek własny)

CZWARTEK

13.06.2019 r.

2-3 kromki chleba mieszanego z masłem i twarożkiem z brzoskwinią (30-40 g), herbatka rooibos (250 ml)

Rosół z makaronem i natką pietruszki (250 ml), ryż (150 g), kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g), kompot (250 ml)

Kisiel, biszkopt

PIĄTEK

14.06.2019 r.

 

Bułka kajzerka z masłem,  sałatka z tuńczyka (30-40 g), herbatka owocowa (250 ml)

Krupnik z kaszą jęczmienną  (250 ml), naleśniki z dżemem owocowym lub serkiem białym na słodko, kompot (250 ml)

Słupki warzywne i krakers z dipami