Jadłospis

JADŁOSPIS

separator-300x15

DATA POSIŁKU

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

18.06.2018 r.

2 -3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem,  jajecznica (30 g), pomidor, herbatka owocowa (250 ml)

 

Zupa koperkowa z ryżem (250 ml), spaghetti bolognese (180 g), woda z miętą (250 ml)

Budyń czekoladowy , pałka kukurydziana

WTOREK 19.06. 2018 r.

 2 -3 kromki chleba mieszanego z masłem, wędlina (30-40 g) , ogórek zielony, herbatka (250 ml)

 

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną na indyku (250 ml), racuchy z owocami (2-3szt), kompot (250 ml)

Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi i plasterkami banana

ŚRODA 20.06.2018 r.

 

2-3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem (30 g), herbata rooibos (250 ml)

Krem z zielonego groszku z grzankami (250 ml), ziemniaki (150 g), kotlet schabowy (100g), zasmażana młoda kapusta, woda  z soczkiem malinowym (250 ml)

Ciasto „zebra” (wypiek własny)

CZWARTEK

21.06.2018 r.

2-3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem i dżemem owocowym, kakao (250 ml)

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml), kasza jęczmienna(150 g), gulasz (100 g) , surówka z marchewki , woda z cytryną (250 ml)

Deser „biało-czerwoni”, ciasteczko

PIĄTEK

22.06.2018 r.

 

2-3 kromki chleba pszenno-żytniego z masłem, pasta jajeczno-rybna (30 g), rzodkiewka, herbatka owocowa (250 ml)

Zupa z soczewicy z wkładką mięsną i makaronem (250 ml), pampuchy z sosem jogurtowo-owocowym (2 szt), woda z miętą (250 ml)

Piernik (wypiek własny)